Op. Dr. Kurt: Her hastaya bir dakika ayırabiliyorduk
Özel klinik amaç gerekçelerini değerlendiren Kurt, "Kurt sağlık sektöründe son yıllarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle özel sektöre geçtik. Hem fiziki şartlarının yetersizliği hem hasta yoğunluğu hekimleri ve diğer sağlık çalışanlarını çok ciddi bir sıkıntıya soktu. Adıyaman gibi bir yerde tek bir hastane var. İkinci basamak sağlık hizmeti yok, özel sektör zayıf bunlar olunca Adıyaman ve ilçeleri tek bir hastaneden hizmet almaya başladı. Ve çok ciddi bir yoğunluk olunca fiziki şartlar yetersiz oldu ve sorunlar giderek artıyor. Adıyaman için birinci sebep bu. Hastalarıma daha iyi zaman ayırmak ve daha kaliteli hizmet vermek için özel kliniğimi açtım." ifadelerini kullandı.
"Hastanın öyküsünü dinleme için minimum 15 dakika gerekiyor"
Hastane şartlarında hastalarla ilgilenmenin kısa bir zamana sığdırılması gerektiğini dile getiren Kurt, "Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde günde 120 ile 150 arası hasta bakıyordum. Bu ne demek oluyor? Bir hastaya bir dakikadan fazla zaman ayıramadığın anlamına geliyor. DSÖ derki 'Bir hastaya 15 ila 20 dakika arasında zaman ayırmanız gerekiyor, çünkü tanı, tedavi, hastanın öyküsünü dinlemek için minimum 15 dakika gerekiyor. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir dakikadan fazla zaman ayıramıyorduk. Bu durum en fazla hastalarımız açısından sıkıntıya neden oluyordu. İş yükü anlamında da hekimler sıkıntı yaşıyordu. Hastanenin ameliyathane şartlarının yetersiz olması ikinci bir sebeptir. Bütün cerrah arkadaşlarımda aynı durumdan şikâyetçidir. Ameliyat olacak hastalara 1-2 yıl sonra gün vermeye başladık. Hastalar mağdur oldu ve sağlık çalışanları açısından da çok ciddi bir iş yükünü beraberinde getirdi. dedi.
"Hastalarıma zaman ayırabiliyorum"
Kurt özel klinikte zaman anlamında sıkıntı yaşamadıklarına değinerek, "KBB anlamında Adıyaman'da en kaliteli hizmeti veren yerlerden bir tanesiyim diyebilirim. Benden başka özel sektörde kliğini olan hekim yok. Hasta geldiği zaman 20 ile 25 dakika arasında dinleyip problemi hakkında konuşabiliyoruz. Hasta buradan çıktığı zaman aklında hiçbir soru işareti olmadan ayrılıyor. Danışan hastalarımızdan ücret almıyorum. Türkiye'de benim gibi yapan çok az sayıda hekim var. Adıyamanlıyım Adıyaman halkı bu hizmeti hak ediyor. KKB ile ilgili her türlü hasta geliyor. Burun estetiği, bademcik-geniz eti, sinüzit ameliyatı, baş boyun kitleleri, işitme kayıpları, baş dönmesi gibi geniş bir hasta yelpazemiz var. Her türlü imkanımız mevcuttur." şeklinde konuştu.
"Ülkenin her yerinden hastalar geliyor"
Kurt açıklamasının devamında, "Hastalarımızın izni dahilinde yaptığımız hizmetleri sosyal medyada paylaşınca. Almanya, Londra gibi yerlerden ve ülkenin farklı yerlerinden hastalar gelmeye başladı. O hastalar aracılığıyla tanındık ve hastalarımızın yüzde 25'i il dışından yüzde 10'u yurt dışından geliyor." dedi.
"Sağlık her şeyin başı"
Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Kurt, "Tüm dünya ciddi bir pandemiden geçti. Öncelikle herkesin izolasyona çok dikkat etmesi gerekiyor. El hijyenine dikkat edip kalabalık yerden gerektiğinden fazla durmamasını önerdi. KKB anlamında bir şikayet varsa erken tanı ve tedavinin önemli olduğunu, en ufak bir şikâyette ilgili bölümlere başvursunlar." İfadelerini kullandı.
Siyaset için ne düşünüyosunuz?
Kurt son olarak, "Ben şuan hekimlik yapıyorum ve bunu en güzel şekilde yapmak için çabalıyorum. Siyaset hayatın bir gerçeği ben hekim olarak çok az bir kitleye hitap edebiliyorum. Ama siyaset daha geniş kitlelere hitap edebiliyor ve faydalı olabiliyorsunuz Şuan siyasi bir çalışmam yok ama seçim takvimi yaklaşınca siyasete girmeyi değerlendirilebilirim dedi.
